Кiборг

Людмила Киреева-Силенко
Вирубують, вирубують дерева,
Легені міста нищать без жалю,
Вже лиса майже вся Першотравнева
І супермаркет замість парку «МЮД».

Скрегочуть пилки, а дерева плачуть,
В них є душа, вони живі. Живі!
Невже кати дерев їх сліз не бачать,
Не чують стогін матінки-Землі?

Гей! Владо, депутати! Схаменіться!
Це ж Україна, не якийсь Техас,
Із крісел злізьте, вийдіть, подивіться,
І може, серце заболить у вас

Від сірого, сумного виду міста,
Асфальтових розтрісканих доріг,
Хімічного отруйного повітря,
Від сміттєзвалищ у куточках всіх.

Чи в вас дітей і онучат немає,
Чи десь на Марсі родичі живуть?
Це ж з дозволу від вас усе рубають,
За безцінь батька й матір продають!

Вирубують, вирубують дерева,
Винищують, винищують життя,
А влада, ніби «кіборг» металевий,
Без совісті, душі і каяття.

2009г.