Технократiя

Людмила Киреева-Силенко
Тарасові вірші, як свято,
Живими барвами цвітуть,
«Садок вишневий коло хати,
Хрущі над вишнями гудуть».

Ми дітьми, тих комах любили,
Ловили веснами хрущів
І слухали, як шаруділи
В коробочках від сірників.

В садках росли дерева пишні,
Дзвеніли співами птахів,
Чому ж тепер черешні, вишні
Геть вимирають від хрущів?

Довкілля почало мінятись,
Став агресивним світ комах,
Чи то від ядохімікатів?
Чи йде агресія від нас?

Чи шлах людей технократичний
Веде у вимирання кут?
.     .     .     .     .     .     .     .     .     .
Стоять сухі черешні, вишні,
Хрущі над сливами гудуть . . .