Ты - лучшая. Александр Николаевич Колесников

Радко Стоянов 2
ЛГ.

ПРЕДЛАГАЮ СПЕТЬ.

Картинки вновь рисует звездопад, 
а мы не можем оторваться друг от друга.
Объятий нежность и любимый взгляд –
и нас не выпустит любовь из круга.

Из круга наших сбывшихся надежд,
того, что мы хотели и о чём мечтали.
Пусть по тебе скучает Будапешт,
пора забыть про кассы на вокзале.

Опять прижму ко лбу твою ладонь,
любви большой три раза помолюсь.
Ты - лучшая из всех земных Мадонн,
со мною рядом не узнаешь грусть.

Как хорошо, что нас любовь нашла,
никто не знал, что станешь вдруг моей.
И не иссякнут мои силы и слова,
на протяженьи многих лет и дней.


ТИ СИ НАЙ-ПРЕКРАСНА

Превод: Радко Стоянов

Картинки пак рисува звездопад,
а ние да се разделим – не смеем.
Прегръдки нежни и любовен глад
не ни разделят, от любов немеем.

В кръга са сбъднатите ни мечти,
това, което с тебе сме желали.
За тебе Будапеща не шепти
и ще забравим всички каси, гари.

Притискам до лицето мило длан,
за обич трижди аз ще те помоля.
Пред всичките Мадони ти си блян,
до мен ли си – тъгата няма воля.

Добре, че ни намери любовта,
че ти си вече моята любима.
Не ще пресекнат думите в света-
да те прославям, вечно да те има.