Каламбур на беларускай мове - 130

Леонид Ганчаров
Каламбур маладога кінарэжысёра Лёвы аб сваіх думках

РаяццА думкі, рАяцца
        са мною  ДЭТАЛЁВА:
"Адмоўна галавою ты
        дарэмна не  ГАЙДАЙ.
Не след ламаць камедыю,
        такая ДЭТАЛЬ, ЛЁВА:
Камедыю не здымеш ты,
        як  Леанід  ГАЙДАЙ!"

***


Каламбур молодого кинорежиссёра Лёвы о своих мыслях

Роятся мысли, советуются со мною детально:
"Отрицательно головою ты напрасно не качай.
Не следует ломать комедию, такая деталь, Лёва:
Комедию не снимешь ты,  как Леонид Гайдай!"