Няма да забравя аз кога

Конфутатис Малэдиктис
ЕЧ
Няма да забравя аз кога
Първий поглед на очи будени,
Първата усмивка и шега,
И въздишката първа за мене.
Няма да изпуснам от сърце,
Дор когато есен ще настана,
Преснета на крехките ръце,
Оназ плахост, в него мене вляна.
Няма да забравя аз кога
Първото смущение събличано,
Първата тревога и тъга,
Първото прошепнато «обичам».