Духът

Радко Стоянов 2
Духът животворен разтваря крила,
сърцето ми пее: "Иссусе, ела!"
Аз вярвам и зная, че Ти си велик -
спасение мое, надежда и щик!

Усмивката Твоя измива греха,
премахва бедите, прогонва страха.
Гласът Ти ме гали с безмерна любов,
живот ми даряваш - и вечен, и нов!

При мене, Иссусе, докрай остани!
Бъди ми опора до сетните дни!
Води ме нагоре, по светлия път,
където сияе блажено Върхът!