Молитва

Радко Стоянов 2
Създателю на дивната Вселена,
на ведрата небесна синева!
Към Теб е нашата молба смирена,
към Теб са искрените ни слова.

Душите ни със светлина огряваш!
Сърцата ни изпълваш с доброта!
Живот блажен и вечен Ти ни даваш!
Измиваш от лицето ни скръбта!

С любов от Тебе сме благословени,
с любов ни правиш по-богати Ти!
Затуй Ти пеем химни вдъхновени,
затуй надеждата у нас цъфти!

Спасителю, бъди ни Ти опора,
бъди ни вяра, крепост, твърдина!
И дай на всички слаби, грешни хора
лъчи от Твойта жива светлина!