Людина

Бойко Оля
Хто ти є - особистість?
Чи зібрання плагіатів?
Одягу модного бренду.
Купи настінних плакатів.

Переконань твоїх друзів,
Стереотипів родини.
Заздрості до перехожих.
І почуття провини.

Хто ти, як не серіали,
Книги, музичні альбоми.
Фільми в кінотеатрах,
Квартирники в когось вдома.

В який же момент твоя думка
Належить тобі винятково?
А раптом, вона нічия,
То що вже казати про слово?

Шляхи, переплутані долею,
Зв'язки, мов нитки поміж нас.
Даремно шукати початок
Його вже розсіяв час.

Усе що зосталося - люди
І створена ними реальність
Сердець щосекундний імпульс
Розтрачений на банальність.

Ми черги, ми тротуари
Ранкові метрополітени
Ми теплі розмови за кавою,
Пакети з поліетилену.

Ми ділимося ідеями
Даруємо спільні враження
А кожної ночі виконуєм
Моральне перезавантаження.