Първа рожба

Антонина Димитрова -Болгария
                На Веси

В прохладна нощ една светулка бяла
над теб като звездица засияла
лети към нас и носи блага вест,
че дъщеря ни майка стана днес.

Капчукът репетира нова песен
И щъркел му приглася в ритъм весел.
Юначе малко с лъвско сърчице
Люлее мама в ласкави ръце.

Не бой се от тревоги, будни нощи,
от бдения край бебешкото кошче,
Дари му ти крила за полет нов!
Ще расне то от твоята любов.
21.06.2014г.