Изумруд души

Николай Григорьевич Закуцкий
Живой эфир
Родник Стихий
Огонь,Вода и
Воздух.

По сути им и
Создан Мир,
Земли стихию
Осознав.

Душа Творца
Во всём видна,
Эфиром создана
Она.

Стихий слияние
Творца,
Родило эталон
Души.

Что оживила
Пустоту,
И осознала
Красоту.

Землёй был
Создан Изумруд,
Как эталон
Земных наук.

Сейчас он
В Интернете,
Творит нам
Песни Света.