Останнiй день

Скресла
Останній день,
Останній теплий день...
А потім - все! По літу і по світлу.
А потім осені негодній, непривітній
Вклонятимусь - не зрадила б лишень...

Останній вірш,
Останній білий вірш...
Бо рими - мертві, вбиті міжсезонням,
І тільки мрії несміливим сонмом
Жевріють ще на розі роздоріж.

Останній штиль,
Останній дивний штиль...
Дзвеніння тиші понад океаном.
Та вже летять невпинно й невблаганно
Вітри чужі, безжальні звідусіль.

Останній раз,
Останній, може, раз
Вдивляюся у ще ласкаве небо,
Та мого смутку небу вже не треба -
Прийдешня осінь розлучила нас.
2014