Блюз районно л карн

Александр Маринич
Я пішов у районну лікарню.
В палаті номер два
моя краля лежала така гарна,
мила, ніби жива.

Нехай бог її душу прощає,
а я простив торік.
Понад ким іще свічку тримає
такий файний, як я, чоловік?

Як помру, так мене поховайте -
одягніть в галіфе й картуза
та червону картату краватку,
аби янгол пізнав в небесах.

І нехай шулєра повісять
на труну козирний туз,
хай жінки покохають гармоніста
коли він заграє блюз.

І налийте горілки злидарям,
роздайте дітям срібних рублів.
Дванадцять хлопців пішли на цвинтар,
одинадцять вернулись домів.