серйозний в рш

Александр Маринич
нема чого чекати від загнаного лиса -
тримай порожні гільзи в карманах галіфе
висітиме вже скоро твоя макітра лиса
в моєму кабінеті, як головний трофей

яка жагуча сила вичавлює із рани
розплескані об ребра сріблясті краплі куль
якщо тебе покинуть у цім багні до ранку
загояться і шрами від пострілів впритул

лишають слід глибокий армійські черевики
та ще й відбиткі чорні скривавлених долонь
та не для того очі мої до ночі звикли
щоб, замість вполювати, цю здобич брать в полон

мій син спостерігає, як пси деруть легені
яка доросла справа - скалічений хижак
то ж годі, ні до чого поважні теревені
ненависть об повагу вже витерла ножа

у перемозі - смуток, в поразці - вознесіння
хтось має залишатись, а хтось - рушати геть
на те, що зараз буде, дивися пильно, сину
це чоловічий танець, урочистий як смерть