Шон Маклех-76-Затмение светила-Перел

Катерина Крыжановская
Затемнення свiтила
Шон Маклех
                «Сміється сонце в бороду огнисту…»
                (Дмитро Фальківський)

Я безцільно блукав містом в якому зацвіли сливи і магнолії і думав про те, що люди нині стали настільки заклопотаними, що скоро забудуть, що таке сміх і радість. Всі перехожі самотні як той папуга, що вилетів з кватирки і забув як повернутися додому, до годівнички. Я згадав, що саме сьогодні вночі буде затемнення Місяця і тоді написав таке:

Місто в якому
Зупинилися всі годинники
Святкує ювілей Заратустри.
Калоші міняють на сир
У старій аптеці
Біловбраного алхіміка,
Що справді вірить
У свою ятрохімію
І готовий «живим сріблом»,
«Білою лілією»
Та «червоним левом»
Всіх міщан і спудеїв,
Архітекторів та жандармів,
Сажотрусів та кондукторів
Лікувати від ностальгії.
Сентиментальне світло
Ліхтарів вулиці Дарвіна
Перетворює перехожих
На лицарів «плаща і кинджала».
Вчорашні газети
Ще вчора були «вчорашніми»
Бо у місті, що застрягло в минулому
«Сьогодні» не настане ніколи…

...

Затмение светила
Шон Маклех

                «Смеется солнце в бороду огненную ...»
                (Дмитрий Фальковский)

Я бесцельно бродил по городу (в котором...) Зацвели сливы и магнолии... и думал о том.. что люди сейчас. Стали настолько озабоченными (что скоро забудут...) Что такое смех и радость. Все прохожие одинокие.. как тот попугай (что вылетел из форточки и забыл...) Как вернуться домой. К кормушке...
Я вспомнил... что именно сегодня ночью. Будет затмение Луны (и тогда написал:

Город (в котором...
Часы... все. Остановились!!

Празднует...!
(юбилей...) Заратустры.

...

Галоши.. меняют. На сыр.
(в старой аптеке...) Одетого...! В белое...
Алхимика. Что... действительно. Верит!!
(в свою...) Врачебную.
Химию...

... и. Готов.
«Живым серебром. «Белой лилией».. и. «Красным львом»

(всех...) Мещан и помещиков!
Архитекторов и. Жандармов...
Трубочистов. Кондукторов.

Вылечить...

... от. Ностальгии...

...

... свет фонарный! Сентиментальный...
(улицы...!) Дарвина.

... превращает. Прохожих.
... в. Рыцарей - «плаща и кинжала».

...

А... газеты. Вчерашние...
(вчера...!) Ещё!! Были... «вчерашними».

...

... поскольку. В городе...
Что (в прошлом...) Застрял!

«Сегодня».

...
 
... никогда. Не наступит.

...

(никогда...