Шигырь язам

Фаниль Асфаров
Шигырь  язам кайгылардан.
Ялгыз килгэн уйларымдан.
Утырып язам шатлыгымдан.
Хэбэр килсэ балалардан.
     Козге урманнарга чыксам.
     Исэн саулар иртэ торсам .
     Салкын тиеп чирлэгэндэ.
     Чыршы  куеп бизэгэндэ.
Монлы кичтэ, иртэ танда.
Яна елны озатканда.
Шигырь  язам берэу калсам.
Кирэк эйбер сатып алсам.
    Искэ тошсэ туганнарым.
    Мишэ буе, туган ягым.
    Монаеп  бер елап алсам.
    Кисэк генэ уйга калсам.
Торле инде шигырь чыга.
Атап куйган барысына.
Йорэгемнен сагышлардан,
Сойгэнемэ багышланган.
     Язам эштэ, машинада.
     Авылымда, хэм калада.
     Калэм бетсэ, кумер алам.
     Ак битлэргэ уйлар салам.