***

Фаниль Асфаров
Яшлеклэрне эзлэп йормик эле!
Китте алар кайтмас юлларына.
Шатлыкларны куреп, бергэ яшик эле.
Сагышларны булеп изге коздэ...

Козге коннэрдэ бик матур була.
Янгыр яуса кунеллэр чистара.
Моннар белэн ташып, кунел тула.
Татар жыры менэ шунда туа...