Андроiди у вишиванках

Юрий Борщ
Коли триває бій за душі
А ум вже служить ворогам
Хоч натякнути людям мушу:
Я свою душу не віддам.

Читаю - і сторчма волосся:
Відсутнє істини чуття.
Останнім часом повелося
На друзів слати прокляття!

А вороги, що затесались
І правлять бал в нашій землі,
Сміються: Замість мозку - сало
У українців в голові.

Андроїди у вишиванках
Пароль та відгук на устах
Чужі підкинуті програмки
В своє впроваджують в життя...

Забули істинних героїв
А дурень, зрадник - вам зразок
І душу вже кудись поклали,
Нових придумали казок...

Cобі друзів придумали
У ворожім стані,
Славних прадідів великих
Правнуки погані.