Был в Пиляве на погребальной проще. укр. язык

Пётр Лавренчук
Разом з керівництвом всеукраїнського товариства та фонду "Память"та "Київським військово-історичним товариством",18 жовтня 2014 року брав участь у   перепохованні 37-ми воїнів - героїв Лютіжського плацдарму.Відвідав унікальний приватний музей військової техніки,присвячений Сухолучевському прориву.Він створений родиною Таран з Вижгородського району.НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ!НІЩО НЕ ЗАБУТЕ!
       

Був у Пиляві на поховальній прощі,
Слухав пісні димерських дівчат,
На Сухолучі падали герої НАШІ,-
Все по справжньому, це не "ВОРКРАФТ"!

Часи хвилювання зову повернулися,-
Сім десятиліть,як прогнали фашистів,
Солдати в братській могилі побраталися,-
Перемога над злом, на почесному місці.

Героїв визволення Киева, слава не забута,
Троє бійців відомих з тридцяти семи,
ПИЛЯВСЬКИЙ МЕМОРІАЛ,за безпамятство спокута-
Память та скорбота, вже не останної війни.

Був у Пиляві на погребальній прощі,
А треба було: "Від Любані до Мги",
Поряд стояли кияни-пошуковці,- найкращі,
Робили роботу,а не ховалися від нудьги.