Вун иер я

Владик Батманов
Рик1ик гъейрид гьич акатзвач,
Мад рушарив зун рахазмач,
Маса рушар заз аквазвач,
Валай иерд акунач заз!

Гьуьруь хьтин икьван иер,
Лацу чинал яру хъуьхъвер
П1узарални алай пак хъвер ,
Валай иерд акунач заз!

Кифер дабан гатазавай,
Ширин мецел рахазавай,
Т1авус къуш хьиз аквазавай,
Валай иерд акунач заз!

Вун гуьрчег я цуькверилай,
Цава авай гъетерилай,
Вун вегьеч за гъилерилай,
Валай иерд акунач заз!

Чи вахт къведа ая сабур,
Т1армир зи рик1 ,хуьх зи хатур,
Рушарикай икьван акур
Валай иерд акунач заз!