Гуьзел гьуьл

Марсель Ризаев Испикви
               
                Гар къекъвезва гьуьлуьн винел, килиг адаз, вуч гуьрчег?
                Налугьуди ханум цуьк я кьуьл ийизвай демина.
                Заз акварвал, акъвазнава я лугьуз вич хуп1 керчек,
                Гьатта рахаз гьазур я вич, эк1яй хьана вирина.

                Арабир ам цавай къведа, адан лувар, лепеяр,
                Жувазни лап жеда хьи ак1, вугузвай хьиз вичин гъил;
                Туп-туп милиз хъверзава заз, гъил хкажиз тепеяр,
                Гьайиф ч1угвар дердер ава, вахъ ц1игел яз, гуьзел гьуьл!

                «Гьай» лагьана гьарайна за, вилел накъвар атана,
                Арадавай мензилдизни гана т1имил вилик рехъ.
                Ч1алахъда куьн акьач, дустар, ада – гьуьлуь, - дат1ана,
                Вич къвез хураз къужахзавай, михьиз пелел алай гьекь.

                Пагь! Перишан зи серин чиниз яна гьуьлуь вичин яд,
                Цак акъатна зи бедендиз, вилин накъвар михьирна.
                Мет1ер яна гьуьлуьн кьерез, акуна за адан дад,
                Вуч мублагь я ви гуьрчегвал, шуьрда инсан эхир на?!.

                Мадни жуваз аквазва; вуч дамах гват1  анай фир
                Балугърив, хуп1 сирнавзавай, кьуьлерзавай, назни гуз.
                Заз чизвачир ачух жедат1 рик1е кьунвай зи шак сир,
                Амма, ингье, вилив хуьзвай, акварвал, зи куз язух.