Испикар

Марсель Ризаев Испикви
                Са пад дагълар, са пад аран,
                К1андачни хуп1 чуьллер, тамар?!
                Т1ебиатдиз бул тир макан
                Тушни вун зи хуьр, Испикар!

                Тарихдиз на вегьей камар
                Ви кьисметдай фенач патаз.
                Дявед сара гайи чанар,
                Игитвилелд хьана яргъаз.

                Пак устадрин абур, гьунар,
                Машгьур яз къе гьавада ава.
                Гуьрчег, мягькем хъенч1еп1 къапар,
                Музейрани харада ава.

                Вуна гъайи бегьерар бул,
                Сергьятрайни акъатна.
                Москва, Баку, Тюмень, Кабул,
                -Испиквийрал чун шад я!

                Шад кьабулиз, атай мугьман,
                Зирек я куьн – гьар са велед.
                К1вале, чуьлда – далдам, ч1агъан,
                Суфрадални гьар са нямет.

                Сулейманни Етим Эмин,
                Мугьман хьанай хуп1 чиз а кар.
                Берекат бул, акьул дерин,
                -Яшамишрай куьн, Испикар!

                Волга, УАЗ, Нива, Москвич,
                Чаз Испика кьит хьанва.
                Мерседесар, куьчейра гьич,
                Шегьеррани шит хьанва.


                За – шаирди, - кхьей ц1арар,
                Бейтер – руьгьдин даях я.
                Сагърай зи хуьр, - зи Испикар,
                Вун зи рик1ин дамах  я!