Яран сувар

Марсель Ризаев Испикви
                Т1ебиатда кьуьд рекье тур
                Вуч хуш я чаз гуьзел гатфар?
                Ачух цав хьиз хьанва машгьур
                Хуп1 гатфарин яран сувар.

                Билбиларни хуьруьн нуьк1вер
                Мани лугьуз гьавада ава.
                Гьар са к1унт1ал - ц1аяр-руьхъвер,
                Гьатта къекъвез паяда ава.

                Туп-тфенгдин къалин ванар,
                Сагърай лугьуз, шад я дере.
                Гьар са к1вале – макьамд гьунар,
                Гуьгьуьл, гьевес сад я хуьре.

                К1валик-хуьруьк физ гьерекат,
                Теспача я жегьил-жаван.
                Сивелни хъвер, гъил – берекат,
                - Яшамишрай сувар яран!

                Дагълар уьлкве, - хайи ватан,
                Чи миллетрин багьа накьвар!
                Заз играми зи Лезгистан,
                -Мубаракрай яран сувар!

                Азиз, масан яран сувар,
                Шадвал гайи яран нурар.
                Ваз чухсагъул, гуьзел гатфар,
                Чаз багъишай яран сувар!