У леопардов

Олег Марьин
Анаграммы.

порадел,
о да, перл
леопард!
поле - дар,
поел, рад.

***

право дело, у,
у леопардов
упрел адово,
одурев, опал.

...

упало древо -
упрел адово,
о, падло, реву...

...

право дело, у
уродов пела,
орду повела...