Юлияна Донева - Терлиците, оплетени от мама

Юлия Донева
ТЕРЛИЦИТЕ, ОПЛЕТЕНИ ОТ МАМА

Ни с валенките топли от Русия,
с които цяла зима ходи Зара,
ни с чехлите домашни - от ония,
с които днеска е залят пазара,
ни с чорапи с вълна от камила,
ни с кубинки вносни от Панама…
За нищо от това не бих сменила,
терлиците, оплетени от мама!