Цибуля

Игорь Нехаенко Одесса
Ой, цибуле! Гнучка стрілка,
Зелена стеблина –
Чуб козацької породи
В тата, мати й сина.

Ворогів ти змусиш лити
Гірки рясні сльози.
По горілку й шматок сала
До шинка ти ходиш.

Завзяття твоєї сили,
Як скинеш жупана,
На собі всі відчували –
З наймита до пана.

Але в панство ти не вдалась,
Ти простого роду.
За що тебе полюбляють
Корені з народу.

Нехай завжди гостюватимеш
У оселі кожній,
Навіть якщо у кишені
Гаманець порожній.


24 февраля 2014 в 15:09