Травневе

Леонид Клёсов
                ,,…і першого доторку хміль,
                і першої  втрати розпука…”  М.
          Чом із гнівом-жагою прийшла,
Принесла мені губи фарбовані?
Добре знала, що в мене душа –
    З кришталю. І зовсім нецілована…
          – Дай зніму недоречний грим
І помаду із губ обітру.
Затишніш на твоєму вітру –
Не боюся, що станеться грім!
          Ось візьми – рушничок шелестить –
Витри їх і залиш на згадку
Дві губи… (не на кров – хай щастить!)
Буде серцю як спогад-печатка.
          Поміж наших скуйовджених літ
Промайнули громища і зливи.
І осипався сміх-буйноцвіт.
…Я з тобою міг бути щасливим.