Не сп1ши...

Горбатюк Надежда
 Душа, не спіши довіряти,
 Коли йдуть наклепи на брата,
 Коли про сестру безсердечно
 Плітки хтось несе недоречні.

 Бійсь вірити в брехні, людино!
 Бо завтра стать можеш ти ними
 Й хтось вірити буде про тебе
 Чуткам і намовам ганебним...

 Тому перевір все спокійно
 І навіть коли буде вірно,
 Що люди про них говорили,
 Ти краще у Бога в молитві

 За них попроси, тих, що впали,
 Зі стежки зійшли, заблукали.

 Господь те оцінить, мій друже,
 Бо Він любить нас усіх дуже.
 Бо й Він за Петра був молився,
 Й на сторони всі не ділився,

 Що той відречеться, упАде.
 На нього не тикав Він пальцем.
 Тому й ми повинні так само
 Молитись, щоб віри всім стало.

 Адже так буває потрібно,
 Щоб хтось, прихиливши коліна,
 За тебе стояв у проломі
 Й просив у Отця тобі поміч.

 Ми - Тіло, брати ми і сестри,
 І мусимо кожного нЕсти
 В молитвах до трону, до Бога.
 Обов'язок це наш і доля.

 Тому ми для слів тих, що з "перцем",
 Закриємо вуха і серце.
 Господь хай за нас лиш радіє,
 Що в Церкві Його любов діє.