Завистники. Притча. украинский язык

Серго Сокольник
 Заздрісники. Така собі прадавня притча

 Великий  стародавній  Бог
 Раз  вирішив  порозважатись.
 Заздрісників  одразу  двох
 Призвав,  і  став  пропонувати-

 Просіть,  що  хочеться  кому!
 Не  забувайте  лиш  одного-
 Я  рівно  вдвічі  дам  тому
 Хто  другим  буде.  Слово  Бога

 Міцніше  сталі.  Тут-таки
 Заздрісники  давай  гадати,
 Що  попросити,  допоки
 Від  заздрощів  не  постраждати.

 От  каже  зрештою  один-
 Мій  Боже!  Вибий  мені  око! 
 Замисливсь  Бог...  Питає  він-
 Навіщо  дурість  ця  жорстока?

 Ага-  сміється  заздрісник-
 Хоч  від  цього  зазнаю  болі,
 Та  втішусь,  іншому  коли
 Повибиваєш  ти  обоє!


адрес: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=497316
рубрика: Байка
дата поступления 07.05.2014
автор: Сокольник