Апельсинова...

Лилия Бутович
Апельсинова дівчина
заварює каву зранку
на сніданок: льєжскі вафлі
та три рядки Ремарка
Апельсинова дівчина
пахне морем та поцілунками
по собі залишає
квіти та половину шкурки
Апельсинова дівчина
колись жила у Турції,
сумувала за домом
та варила каву у турці
Апельсинова дівчина
згадує свої гори,
ті Карпати стрілясті
та серце своє - непокору
Апельсинова дівчина
п'є на вечерю вино,
заливає свій біль,
малюючи полотно
Апельсинова дівчина
заварює каву зранку,
пахне морем, цілунками
та читає Ремарка
Апельсинова дівчина
згадує свої гори
Обійміть її, хлопче,
вона ж бо сумує за домом