Улыбка... Галина Ткачук

Радко Стоянов 2
Вдохновение здесь:http://www.stihi.ru/2014/02/09/6522

Улыбку не прИнял мою ты в подарок…
Зачем же ты вспомнил о прошлом, о старом?
Я эту улыбку нашла не на рынке
Её сотворила душой... по старинке…
Тебе, я надеялась, сделать подарок,
Но ты потушил её… словно огарок…
Теперь та улыбка немного помята…
Холодит мне сердце, как сорвана, мята…

УСМИВКА…
Превод: Радко Стоянов

Усмивката моя не взе за подарък…
Защо си припомни за минало старо?
Аз тази усмивка не найдох в гората,
с душа сътворих я - сама, по мечтата…

Надявах се да ти направя подарък,
но ти угаси я – горчива угарка…
Сега без любов  и без жал похитена,
сърцето сковава, от студ замразена…