Прижмурене сонце

Владимир Фадеев
Втікало від неба прижмурене сонце
Ховало розплавленні відчаєм очі
На цвинтарі свого безглуздого світу
Не бачили люди народження ночі

Крихтіли від болю своїх прорахунків
Ховались від туги в своєму болоті
На щастя їм падали зорі в долоні
Але нащо золото бідній голоті?

І, йшовши шляхами зіркового неба
Губивши в своїй нескінченності мрії
Їм втіхою бУло маленьке віконце
В якому ледь жевріла крапля надії

Здригалося тіло в скуйовдженних душах
Хворіла приреченно ніч перед ранком
Кричали на світло осліплені люди
Не взмозі радіти новому світанку