Пам ять

Линард Артюх
Був малий, а пам`ятаю,
Говорили ви: - Ти мій хлопче, українець
Ти ж не забувай
Де твоя вкраїна рідна, де твій рідний край
Де потоки, ріки льються
Де шумлять гаї,
Де товарищі несуться, через ті кущі
Де ось там, бабуся рідна
кличе вже додому,
Де пісні оті чудесні, у усій красі

Пам`ятаю добре все я,
гарні були дні!

Тільки зараз проклинаю
зміни рокові!
Як подивлюсь на рідненьку,
На жахи людські,
Кровью, що вкривают землю
Скрізь - нелюди й кати!

Боязно за Україну і за пам`ять тих
Хто не раз за Батківщину сердце віддавав
І за тих, хто так безглуздо і життя поклав!

Де ті дні, коли у двері не стріляли, і
Не летіли до оселі, бомби навесні!