Кайтам эле кабат

Рябина Хат
Юлга чыгам туган якка таба
Тарта анын назлы жиллэре
Ничек кенэ рэхэт яшэсэндэ
Онытып булмый туган жирлэрне.

Канат ускэн сыман иннэремдэ
Туган туфрагыма мин бассам
Йорэгемдэ бетмэс шатлык хисе
Сердэш каеннарга мин баксам.

Кайтам эле тагын туган якка
Анда котэр кеше бар чакта
Жанга рэхэт, тэнгэ сихэт алам
Тэуге тэпи баскан шул якта.

Машинамны куам кайтыр якка
Канатлары талмас кош сыман
Ничэ еллар утсэдэ чит жирдэ
Кунел сина тарта шул хаман...