Каламбур на беларускай мове - 132

Леонид Ганчаров
Каламбур гультая, пачаўшага працаваць

Тут, злева, стругалі, там, СПРАВА, КАВАЛІ,
Мяне працаваць яны СПРАВАКАВАЛІ -
Працую, працую, пот льецца ПА  ЦЕЛЕ.
Хачу, каб працуючы, усе так ПАЦЕЛІ.
***
Каламбур лодыря, начавшего работать

Тут, слева, строгали, там, справа, ковали,
Меня работать они спровоцировали.
Работаю, работаю, пот льётся по телу.
Хочу, чтоб работая, все так потели.