Не обидно. Андрей Аксенов 2

Радко Стоянов 2
Заямбился и рифма
Пропала у поэта!
Анапестова нимфа
Не принесла сюжета...

Хореевское чудо
Не радуется смыслу!
И дактилево блюдо
Над пропастью зависло...

Но вскоре амфибрахий
Заговорил солидно!
А, что послали на ...,
Не так уж и обидно.

НЕ Е ОБИДНО
Превод: Радко Стоянов

Заямби се и римата
пропадна за поета!
И анапестовата нимфа
не помогна на сюжета…

А хореевското чудо
не изпълва смисъла!
И дактиленото блюдо
в пропастта надвисна…

Бързо амфибрахият
затръби солидно!
А какво послание…
Не е вече тъй обидно.