Свiтанок

Мария Землянская
Тихо-тихо навкруги,
Тільки ось світає,
Тільки сонечко рожеве
Землю освіщає.

Задрімали зірки золоті,
Задрижджало дзеркало в ріці,
А берізки білі, розпустили коси,
Промені бліденькі освіщають роси.

У тумані ще, всі садки вишневі,
Десь, у травах золотих, квіточки рожеві.
Цівт калини на Дніпрі, ранок зустрічає,
Соловейко, сонечку, пісню все співає.

Вже нема неволі і пути розкуті
І світанки-ранки вільні зустрічають люди.
А колись, світанки були муки люті,
Чорне сонце та неволя - були всюди, всюди!

Хай світанок грає барвами веселки,
Хай стрічають вільні ранки у могилі предки!

                31.05.2005р