Не бързай, любов! Не спеши, любовь!

Мария Шандуркова
***

Не бързай, Любов!
Не разцъфтявай есенно!
Ще дойдат снеговете чисти
и цветовете ти ще вземат!
Усмивки не разлиствай,
че е студено времето
и леден вятър плиска!
Не вярвай в слънце есенно -
подхранва то заблудите -
виж как листа обесени,
потъват в път загубени...
Ще бъде бяло всичко
и студ ще ни прекърши,
а само ти едничка
ме топлиш и прегръщаш...
Не бързай да се сбъдваш!
Не бързай да отлиташ!
Почакай слънце пролетно!
Узрявай в лято пламенно
и в люлка златна житото
да те люлей завинаги...
И хляб да си насъщен,
и никога не свършвай!

03.11.2014 г.
Мария Шандуркова

Снимка: Milena Slavova Mili