Простыя словы

Олег Митрофанов Пегеот
З гэтымi словамi праўда iдзе,
гэтыя словы – вада з-пад крынiцы.
Гэтыя словы як продкаў завет.
Iмi так хочацца досыць напiцца.

З iмi павольна iду ў жыцце.
Досвету ўстану – забуду пра крыўду.
Гэтыя словы – вякоў набыцце.
Нашае словы нiхто не адыме..

Першае слова, як мама, як Бог.
Першая вопратка, першы свiтанак.
Словам куточак мой мне дапамог
вытрымаць боллю гудучыя раны.

З iмi вяртаюсь к сабе з небыцця.
Гукамi простыми сэрца палоняць.
Iмi адмоўлена ўсё напрацяг.
Простыя словы, як моцнасць закона.