***

Амина Ахмедова
Ишди г!ямрула хъярхъдеш
Адамтала уряхIдеш ,
Цаличи ца диги ва
Х!урмат бирнила х!ярх!деш.

Адаб, х!яя, намусдеш
Камли диънила ц!ахдеш,
Унрас гьарх!ебизалли,
Урк!илизиб разидеш.

Алавчарси пасатдеш,
Уржибдешла агардеш.
Вег!ла узи-уршичи
Инсантала бярг!ибдеш.

Г!ях!гъабзала х!ялалдеш,
Вайгъабзала урях!деш.
Дунъяла мас буцибси
Давлачевла кьиркьирдеш.

Ах!ер нешла малх!ямдеш,
Ванал кьац!ла бизидеш.
Исбагьи рурсилара,
Дихьиб дига умудеш.

Иш дунъяла гьарзадеш,
Урк!урбала кьакьадеш.
Цацабех! адамтачи,
Саби дила х!яйрандеш.

Ц!акьдиахъес адамдеш,
Бирулра х!яракатдеш.
Дунъяличир диэсли,
Даршудешла чедибдеш!