Next Generation

Виталий Орловский
Змінилося знов покоління,
І діти зробили дітей.
У землю упало насіння
І виросло: пахне й цвіте.

Змінилися мода і віра,
Згубилась між ними душа,
Вдихнула прямого ефіру
І вмерла під лезом ножа.

Змінилися звуки і тиша,
Я часом їх плутаю вже.
Ніхто тепер віршів не пише,
Тепер усі пишуть ЖЖ.

Змінилися хлопці й дівчата,
Їх тяжко тепер відрізнить.
Їх вчать не боятись почати,
От тільки не вчать закінчить.

Змінилося знов покоління,
І вийшло тримати Майдан.
Настало велике прозріння:
Тікають, як пси, Цар і Пан.

Змінилися правда і кривда,
Зустрілися зло і добро.
Дарма, що життя, мов корида,
Мов кинуті карти таро.

Змінилися небо і поле.
З'явилися жовте і синь,
І вдягнений став, наче голий,
Лежачий помчав, наче кінь .

Змінились жінки і мужчини.
Між нами літає душа
І вперто шукає причини
Воскреснуть під лезом ножа.