Герой

Людмила Киреева-Силенко
Святковий день. Над річкою місточок,
Він аркою вклонився островам.
Тече, тече містком людей струмочок,
Багато їх в той день гуляло там,

Дивились, як біжить ріка підступна
Глибока, небезпечна і стрімка,
Аж раптом хтось кричить: - Рятуйте,люди!
Побачивши у хвилях юнака.

Спинився натовп: небезпека близько,
Не знають, що робити. Чуда ждуть.
Аж раптом, чоловік — шубовсть у річку!
Вдвох з юнаком до берега пливуть,

Удвох з води виходять. Їх стрічають,
Всіх об’єднала радість в одну мить:
«Герой! Герой!» - рятівника качають!
А він чомусь похмурий і мовчить.

Кореспонденти десь взялись відразу . . .
А думка лиш одна в рятівника:
«Герой то я герой. А де ж зараза,
Яка мене штовхнула із містка ?!»