***

Саира Сефибекова
Алцурариз завди рахаз
Лагь бес вакай яр жедани,
Вун масадав рахаз акваз
Йифиз ахвар заз къведани?

Вуч я тахсир вуна заз лагь
Куьз вилерал накъвар гъизва,
Куьз лугьузва к!анда валлагь
К/ан туширди гила чизва

Физва накъвар вилерилай
Вучда лугьуз амукьна зун,
Эхиз жезмач зи рик/ивай
Чан яр Дегиш хьана хьи вун

Вуна лагьай ширин гафар
Таб тир гафар хьана вири,
Сефилдиз зи физва йикъар
Экуь йикъар хьана мич!и...