из цикла Время толпы

Леонид Клёсов
ВІД БЕРЕГА СТРАЖДАНЬ. 

Від Берега Страждань відчалив потяг,
І хтось за ним ще болісно жалкує,
Хоч сам відчув його холодний подих,
Та в мареві «добра» колишнього ночує.
                Гуркоче потяг, скиглить навіжено,
                Та тужиться, щоб зтерти кров з колес,
                А пасажири – страдники нужденні,
                Чомусь чекають манної з небес!
Але ніхто нам манної не всипле,
Залишеним в злодійському «раю»,
І їх кумир холоднооко глипа
На зверхімперію обскубану свою.
                – Та не шукаймо в мертвих порятунку,
                Ми – на пероні завтрашнього дня!
                Забудьмо чвари, викликані шлунком,
                Це ж ми – господарі! – усі одна рідня!
Сокиру нам лишили й пилку «Дружба», –
То станем будувать новим панам?! –
Чи то буде «Вахтёрка» лиш для «службы»,
Чи дім наш з садом? – вибирати нам!
                Ми згуртуватись мусимо, братове,
                Та налягаймо зрання на стерно!
                На нас чекає вільна праця нова,
                Відродимо себе – другого не дано!
                «камо грядеши?» (С.П.)