Юлияна Донева - Светъл миг

Юлия Донева
СВЕТЪЛ МИГ

Ако се предавам
на тъгата лесно,
то денят ми би бил
черен или сив.

За това се взирам
в краските небесни,
в багрите чудесни
на залеза красив.

Искам да премахна
този топ от нерви,
тези мисли черни,
този тъжен лик.

Временно успявам.
Тъй се заблуждавам?
Но пък изживявам
един светъл миг.