Про птаха

Кот Икс
В російських землях мешкає пташина,

Воно як крук, та схоже на орла.

Завжди голодне, зле, невдячне,

Й голови там дві, а не одна.


А ще воно клюється досить часто,

То на Кавказі клюне, на Дністрі.

Та от йому нарешті забажалось,

Покуштувати української землі.


І сталось так, що двоголовий той орел,

Вчепившися кігтями в землі Крима,

Крила свої поширше розгорнув,

Встромив два дзьоба в Східну Україну.


Але тризуба твердь лишилась гостра,

Хоч як її останні роки не тупили.

Прорахувались дві пташині голови,

Та від дзьобів тих іскри полетіли.

А далі іскри висікли таке,

Що у кремлівської курятні не чекали.

Жовтоблакитним став Дніпропетровськ,

Та Харків замайорив прапорами.


Одеса, Миколаїв, Запоріжжя

Підняли рідні українські стяги.

Франківськ та Львів повстали на диби,

Із серцем, переповненим відваги.


Та й ось Євросоюз заворушився :

Таку пташину треба до клітини!

Та Дядько Сем приготував рогатку,

Збиває пострілом на нафту ціни.


Світ каже: Що ти робиш? Схаменися!

Чи зовсім з'їхав з глузду? Чи сказився?

Навіщо ти гризеш свого сусіда,

Коли в його подвір'ї народився?


Але дурний той птах, хоч й двоголовий.

Тхори кремлівськi висмоктали мозок.

Не розуміє він, щоб врятувати дупу,

Розтиснуть треба кігті, розчинити дзьоба..


Летять вже пір'я по усіх напрямках..

Так можна і обпатраним лишитись.

Але там же присутня ще корона,

Яка не дозволяє відчепитись.


Дві голови, але корона єдна!

Так може в тому є і все питання?

Не вистачає дурню кожному корони,

Але носити мають всі бажання.


Ну, що ж .. Я щиро сподіваюсь,

Що всім гуртом вгамуємо орлятка.

Ну, а було б найкраще ту пташину

Засмажити в пательні, як курчатка.


І під таку підсмажену закуску,

Закликати усіх, хто в добрiм глузді,

Налити всім по чарочці горілки,

Та й випити за мир на землях древньоруських.