для детей

Леонид Клёсов
  Загадка для Лялі

Ой, яке пухнасте,
Миле, довговухе,
Кругі оченята і мале таке!
До всього уважне, ліс і поле слуха.
 Я взяла б на руки, так швидке ж яке!
                (зайченятко)


           Пізня осінь
           (співаночка)
Ой, гуляє осінь,
в барвах виграва,
Пожовтіло листячко
Й шовкова трава.
Закотилось сонечко за хмарки,
Сиротіє полечко і ярки.
    Віє прохолодою навкруги,
    Пришерхають скалками береги.
    Заховались зайчики у кущах.
    Хай дерева вмиються у дощах:
«Зиму нам чистенькими зустрічать,
Щоб мороз і віхолу обвінчать».
До зими-весіллячка саночки
Приготуйте загоді, діточки!