***

Виктория Лисовская
ти іноді зводиш з розуму,
словами своїми тихими,
без вивіски і без лозунгу,
навіть людськими утіхами.
чекає на нас довге плавання,
сивий моряк під вітрилами,
немає темнішої ночі від дня
лиш чайки розмахують крилами.
коли б це не дикі тропіки,
відсутність питної води,
від сонця пекельні опіки,
залишитись би назавжди...
немає такої можливості,
по-правді це марення-сон,
який до нас без поштивості,
без дозволу взяв у полон.