Искам

Емил Миланов
              На Мишуля, с обич

малка детска песничка, валс
(мотив)


Не, не искам
             да бъда голям.

Не, не искам
             да бъда "отличен".

Не, не искам
             всичко да знам.

Искам, най-много от всичко,
             да бъда обичан.



А вън е пролет отново,
             нали.
               
Вятър сребро   
             в косите ми гони.

Минаха толкова
             много дни.

Аз аз отново за същото
             Господа моля:



Не, не искам
             да бъда голям.

Не, не искам
             да бъда "отличен".

Не, не искам
             всичко да знам.

Искам, най-много от всичко,
             да бъда обичан.


---

Илюстрация:

Цит.:  http://oboi20.ru/wallpaper-1368/