Юначе

Радко Стоянов 2
Имаме си ние
мъничко юначе.
Много мляко пие,
затова не плаче.

Може да се мръщи
и да гледа строго,
да лудува в къщи,
да се смее много.

С пръстчето показва
мама, кака, татко.
В бабината пазва
се усмихва сладко.

Гордо се поклаща
и върти крачета,
всичко пипа, хваща,
прави на парчета.

Иска да танцува,
с кърпичката маха.
Щом хорото чуе,
вика: "Иха! Иха!".