Избранный.. псалтырь

Эльман Дамиров
На
берегу седого океана ,
простор
бескрайнего волхва ,
Валдайские
превозмогая гряды ,
ты
движешся к вершине
бытия ... ..
От
ветров ледовитого порыва ,
снимая
кожу на обветренных руках ,
Старик
, один из малого святого ,
нес
Слово не слыхано до сих ... ..
Куда ведет его звезда
'Алькора',
скитальцев
много , только он один ,
Его
ведет не ведомая сила ,
он
знает путь по финишной
прямой
..
Лицо опухшее , не
евши крошки хлеба ,
анучи рваные обмотаны
тряпьем,
Лишь лучик света по
снежному
покрову ,
бродяги указующий предел.
.. .. Упал и сил
подняться нету,
глаза потухше к
небу возводя ,
С протяжным
стоном , верою по Богу ,
молитвой
прокричал слова :
Живый в помощи Вышняго,
в крове Бога
Небеснаго водворится.
Речет Господеви:
Заступник мой еси
и Прибежище мое, Бог мой, и
уповаю на Него. Яко Той
избавит тя от сети ловчи и от
словесе мятежна, плещма
Своима осенит тя, и под криле
Его надеешися: оружием
обыдет тя истина Его. Не
убоишися от страха нощнаго,
от стрелы летящия во дни, от
вещи во тме преходящия, от
сряща, и беса полуденнаго.
Падет от страны твоея тысяща,
и тма одесную тебе, к тебе же
не приближится, обаче очима
твоима смотриши и воздаяние
грешников узриши. Яко Ты,
Господи, упование мое,
Вышняго положил еси
прибежище твое. Не приидет к
тебе зло, и рана не
приближится телеси твоему,
яко Ангелом Своим заповесть
о
тебе, сохранити тя во всех
путех твоих. На руках возмут
тя, да не когда преткнеши о
камень ногу твою, на аспида и
василиска наступиши и
попереши льва и змия. Яко на
Мя упова, и избавлю и:
покрыю и, яко позна имя Мое.
Воззовет ко Мне, и услышу
eго:
с ним есмь в скорби, изму eго
и прославлю eго, долготою
дний исполню eго и явлю eму
спасение Мое.... ..
.
В порывах ветра океана ,
один из малого
числа ,
идет к своей кончине
странник ,
а на устах Слова из Псалтыря ...